#Arbnora
Postoje dani kad me moje tijelo podsjeti od čega sam napravljena… i koliko to zna boljeti.🥺
👩🦽🦴 Osteogenesis Imperfecta nije samo dijagnoza. To je život u kojem umor nije “prošao”, nego je stalno tu. U kojem bol nije faza, nego saputnik. U kojem i najjednostavnije stvari ponekad traže više snage nego što je imam.
I ima dana… kad ne mogu biti jaka. Kad me iscrpi i samo postojanje. Kad me slomi tišina između dva “dobro sam”. Ali znate što sam naučila, možda najteže od svega?
Da je u redu stati.
U redu je odmoriti kad te tijelo moli da ga čuješ.
U redu je priznati da boli. ❤️🩹 U redu je imati teške dane bez objašnjavanja svijetu zašto.
Ne dugujem nikome svoju snagu svaki dan.
Nekad je moja najveća snaga to što preživim dan nježno, strpljivo… i mirno.
🍀 Ako si danas umorna, iscrpljena ili boli, zapamti: nisi slaba. Samo nosiš nešto što mnogi ne vide i ne razumiju.
I to je dovoljno. 🫶🩷
Postoje dani kad me moje tijelo podsjeti od čega sam napravljena… i koliko to zna boljeti.🥺
👩🦽🦴 Osteogenesis Imperfecta nije samo dijagnoza. To je život u kojem umor nije “prošao”, nego je stalno tu. U kojem bol nije faza, nego saputnik. U kojem i najjednostavnije stvari ponekad traže više snage nego što je imam.
I ima dana… kad ne mogu biti jaka. Kad me iscrpi i samo postojanje. Kad me slomi tišina između dva “dobro sam”. Ali znate što sam naučila, možda najteže od svega?
Da je u redu stati.
U redu je odmoriti kad te tijelo moli da ga čuješ.
U redu je priznati da boli. ❤️🩹 U redu je imati teške dane bez objašnjavanja svijetu zašto.
Ne dugujem nikome svoju snagu svaki dan.
Nekad je moja najveća snaga to što preživim dan nježno, strpljivo… i mirno.
🍀 Ako si danas umorna, iscrpljena ili boli, zapamti: nisi slaba. Samo nosiš nešto što mnogi ne vide i ne razumiju.
I to je dovoljno. 🫶🩷
2 days ago
2 days ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Uh prosjačka, zlobna gaduro, otandrljaj se više sa tim lažnim glumećim scenarijima. Zar si baš toliko otupavila da ne vidiš da to više tvoje babe ovce ne interesuje, tvojim izmišljenim smicalicama dolazi kraj i tačka.