Logo
CarboNora Bambucci
#Arbnora
Danas mi je bio emotivan dan. 😔
Otišla sam na pregled s više nade nego što sam možda htjela priznati sama sebi. Imala sam plan, imala sam viziju kako bi sve moglo izgledati i iskreno sam vjerovala da smo napokon pronašli rješenje koje će zaštititi moje zube i istovremeno mi vratiti dio samopouzdanja.
Nažalost, stvari nisu ispale onako kako smo se nadali.
Ponekad ljudi misle da je riječ "samo" o zubima. Ali nije. Nije lako kada se godinama nadaš nečemu, istražuješ, planiraš, skupljaš hrabrost, a onda iznova dobiješ odgovor koji te vrati nekoliko koraka unatrag. Nije lako kada ti se srce razočara, čak i kad razumiješ razloge i znaš da liječnici žele najbolje za tebe.🥺
Za one koji ne znaju, imam Dentinogenesis Imperfecta, rijedak genetski poremećaj povezan s mojom Osteogenesis Imperfectom. Kod ove dijagnoze zubi nisu građeni kao kod većine ljudi. Krhkiji su, troše se brže, pucaju lakše i mnogi standardni stomatološki zahvati jednostavno nisu predviđeni za ovakve slučajeve.
Iskreno, često imam osjećaj da sam i liječnicima svojevrsna nepoznanica. Ne zato što nisu stručni, nego zato što je ovo stanje toliko rijetko da mnogi tijekom cijele karijere ne vide ni nekoliko ovakvih pacijenata. Zato se nerijetko osjećam kao pokusni kunić između teorije, iskustva i pokušaja da se pronađe najbolje moguće rješenje.
Unatoč svemu, jednu stvar sam odlučila. 💪
Napravit ću privremene proteze, i gore i dolje, jer moram moći normalno jesti i koristiti dijelove čeljusti gdje mi nedostaju zubi. To nije pitanje estetike nego funkcije i kvalitete života.
Ali isto tako nisam odustala. Nikad neću. 🩷
Nisam odustala od ideje da zaštitim svoje zube i da ih zadržim i zaštitim što duže moguće. Nisam odustala od estetskog poboljšanja. Nisam odustala od traženja odgovora.
Tražit ću dodatna mišljenja, još više. Razgovarat ću s drugim stručnjacima. Nastavit ću istraživati mogućnosti. Neću stati na ovim neuspjelim pokušajima i razočaranjima.
Jer ako me život s Osteogenesis Imperfectom i Dentinogenesis Imperfectom nečemu naučio, onda je to da se vrlo rijetko stvari riješe iz prvog pokušaja.
Nekad moraš proći 20 zatvorenih vrata da pronađeš ona jedna koja se otvore.
I zato idem dalje. Korak po korak. 🦷♥️👩‍🦽🦴
1 hr ago

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from CarboNora Bambucci, click on at the bottom under it