8 months ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Njezino uobičajeno ponašanje je prekidanje ljudi i ona u prvom planu. Tako da su ovakvi komentari česti. Nema nikakve samorefleksije kod nje, nego samo bezobrazluk.
8 months ago
In response Yellow to her Publication
Malu debelu Noru njezini roditelji očito nisu znali odgojiti. To se kod nje osjeti već na prvi pogled, ni trunke pristojnosti ni zrno karaktera.
Tretirali su je drugačije zato što je osi, popuštali su joj u stvarima koje nisu tražile prilagodbu. Mislim da je to zbog toga jer su ju žalili samo to nisu pokazivali. Ona je navela da su se u Hrvatsku preselili jer je tu mogla dobiti adekvatnu zdravstvenu skrb. Vjerujem da to nije jedini razlog. Oni su više tradicionalni i znali su da su šanse jako male da u Albaniji ili Makedoniji nađe muslimana tj Albanca koji bi ju uzeo za ženu. Jer kod njih žene su kućanice, a muškarci rade. Osim toga šanse da joj i sestre nađu muža tamo su manje zbog gena staklenih kostiju. Ona isto zna da njezini roditelji nikad za životnog partnera ne bi izabrali osobu sa njezinom dijagnozom jer to ne bi funkcioniralo. Tako da su je žalili i nije im bio problem profitirati na njoj što više. Dobili su taj materijal za kuću, primali donacije na temelju njezinog invaliditeta itd da bi na kraju sagradili kuću koja njoj nije prilagođena. Na to se žalila nedavno. Da ju Naim mora nositi po stepenicama jer ona više ne može "puzati" po njima kao dok je bila tamo.
8 months ago
In response Natalja to his Publication
8 months ago
(E)
In response Yellow to her Publication
Hvala ti od srca na odgovoru, Yellow. Mnoge stvari vezane uz Noru sada su mi potpuno jasne. Također, puno bolje razumijem korijen njezina izrazito arogantnog ponašanja. Koliko sam shvatila, Nora je u mnogim aspektima bila pretjerano razmažena, zbog čega nikada nije stekla istinski odgoj niti temeljnu životnu disciplinu.
8 months ago
Stvarno nema na čemu. To je moje mišljenje koliko dugo ju pratim i što sam mogla primjetiti kod Albanaca.
8 months ago
Za mene je ona jedan patuljak i to je njenog oca sramota bilo kao Albanca… Otišli za Hrvatsku i počeli iskorišćavati to njeno stanje, lagao je i prosio gdje je mogao i usput i nju učio da ide dalje njegovim lažnim stopama… Imala je ludu sreću da ju je Naim oženio jer oni su se pola godine dopisivali i nije mu još htjela reći da je ona jedan patuljak, poslije kad je ludjak zagrizao je već bilo kasno da joj se odupre… i ona je njemu izgleda dobro došla jer nije ni on baš čist…