Logo
CarboNora Bambucci
#Arbnora
😁 Bome je moj video prodrmao pojedince oko moje prehrane i kuhanje dva obroka. E pa dragi moji, žena nije sluga! 😊
Kuhati će se što ja spremim, zdravo, pa kome se svidi dobro, kome ne, morati će se prilagoditi.🥰
Ponavljam; moji obroci su zdravi, ali ukusni.
Naimu i Nai ako se ne sviđaju, trebat će se prilagoditi jer ja nemam snage biti u kuhinji i kuhati po dva obroka stalno različita. Imam i trening za odradit i ostale obaveze.😐
Njima ne brani nitko da po strani imaju kruh, slatkiše, grickalice, pa i da nekad odu zajedno jesti u megicu npr. Apsolutno mi je apsurdno da su me pojedinci nazvali sebicnom jer želim svoju obitelj prebaciti na zdravu prehranu jer fizički nemogu dva obroka praviti različito.
Vi shvaćate da sam osoba s invaliditetom i da moja snaga nije ista kao zdravi ljudi?👩‍🦽
Bez obzira što su moji obroci jednostavni, ne znači da ne traže radnje i kuhanje. Radim, plaćam državi doprinose i porez, brinem o djetetu, treniram sa polupolomljenom nogom i umornim tijelom u invalidskim kolicima, obavljam kupovine, soremam po stanu i ne znam vise sta, i NE PLANIRAM kuhati dva obroka više. 🤣
Otetom se ne ostaje u kuhinji spremati kaloricne i masne obroke i kad slobodan dan ima. Izbjegava kuhinju a ja fizički ne mogu.
Ne planiram se forsirati i kljukati tabletama za bolove da bi ovo dvoje jeli masno i raznovrsno i ne znam ni ja kako. Doista, nema potrebe!
Takodjer, ovi pojedinci sto su rekli da djetetu treba kuhati, haha ne znam što vam to znači? Halo? Kazem da necu kuhati masno i kaloricno. Kuhati cu im zdravo. Zelenilo. Meso bez ulja. Sve fino -zdravo! Plus dijete ima 2 obroka u vrtiću jos. Pa kud ces bolje?? No, na stranu to sve, htjela bi ovaj status završiti sa: Kada sam kuhala prije Naimu i Nai masno i kaloricno, pisali ste mi " kuhaj zdravo ". Sad kad ih tjeram da pređu na zdravo, SAD SAM JA SEBICNA?!🤨
Hahaha S T V A R N O internetu ne možeš udovoljit! 😁
Svakako, hvala divnim ljudima na dobrim idejama, i savjetima. Sve sam procitala i uvazit cu ih. 🩷
23 hours ago (E)
Natalja
22 hours ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Zapanjujuće je kako si ti od običnog tanjura uspjela sebi izgraditi osobni oltar. Tebi snage za kuhanje, kako stalno tvrdiš, nikad nema, ali za beskrajne monologe, neumornu samopromociju i tapšanje same sebe po ramenu – uvijek se nekako nađe. Tvoj život nije drama, nego pažljivo režirana predstava u kojoj si ti istodobno publika, glavna glumica i vlastita nagrada. Kuhaj što želiš, ali nemoj nas pokušavati uvjeriti da je tvoja osobna komocija plemeniti izbor.
Helena
22 hours ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Draga moja, tvoj monolog je, blago rečeno, fascinantan. Umijeće kojim si uspjela od trivijalne kućanske rutine stvoriti epsku epopeju ljudske patnje zaslužuje barem počasnu plaketu za dramaturgiju u kućnim uvjetima. Da te čovjek ne poznaje, pomislio bi da si negdje između Ivane Orleanske i Majke Tereze s tim da ni jedna od njih nije imala tvoju snagu za snimanje beskrajnih video tiradi.

Tvoje umaranje nije fizičko, ono je pažljivo konstruirani narativ za publiku gladnu lažnog mučeništva. Dok u jednoj ruci držiš mobitel, a u drugoj pažljivo balansiraš vlastiti ego, neumorno produciraš sadržaj u kojem si, pazi sad, istovremeno žrtva, heroj i moralna vertikala. Impresivno, zaista. Tvoj vokabular se sastoji od "ne mogu, nemam snage", no snage za komentiranje, polemiziranje i samozadovoljno tapšanje po ramenu očito ne nedostaje.

Govoriš o "treningu" kao da si netom izašla iz priprema za Olimpijske igre. Dopusti da budem brutalan: između listanja Instagrama i dvije serije simboličnih pokreta, to što ti nazivaš treningom ne bi iscrpilo ni prosječnog kućnog mačka, a kamoli osobu koja se javno predstavlja kao neumorna ratnica.

Ah, i ta stalna mantra o "plaćanju poreza", kako da ti to nježno kažem, poreze plaćaju svi koji dišu i rade, nije to nikakva plemićka privilegija. Ali ti, naravno, od te banalnosti praviš grb kojim paradiraš kao da si jedina poreska svetica u državi.

Tvoje lamentiranje o mužu koji "bježi od kuhinje" je naprosto dirljivo. Možda, draga moja, upravo zato bježi, jer si ti tu kuhinju proglasila svojim osobnim carstvom, monarhijom u kojoj se svi moraju pokloniti tvojoj volji i meniju. Ti ne tražiš podršku, ti tražiš apsolutnu dominaciju.

I taj vrtić, ah, vrtić! Čarobna institucija koja, po tvojoj logici, abolira roditelja od svake daljnje nutritivne odgovornosti. Kao da je dijete nakon dva obroka u vrtiću valjda spremno na post do idućeg tjedna. Genijalno. Skoro pa znanstveni doprinos roditeljstvu.

No, najblistaviji dragulj tvog monologa je tvoja grandiozna logička akrobacija: kad si kuhala masno, napadali su te, sada kad kuhaš "zdravo", odjednom si žrtva. Ti si, draga moja, majstorski savladala drevnu tehniku igranja obje strane terena: kad gubiš, žrtva si, kad pobjeđuješ, junakinja si. Bravo! I sve to uz osmijeh i lepršave emotikone.

Ali znaš što je prava istina? Ne smeta tebi ni internet, ni komentari, smetaju tebi samo oni koji ti razbijaju balon samonapuhane svetosti. Ti ne tražiš razumijevanje, ti tražiš publiku koja će ti pljeskati dok nastavljaš vlastiti teatar besprijekorne moralnosti.

Dozvoli da zaključim, onako kako tvoja priča i zaslužuje: Kuhaj što želiš, radi što hoćeš, ali nemoj nas pokušavati prodati ovu tanku juhu kao duboko životno iskušenje. Jer znaš kako kažu, onaj tko stalno viče da je mučenik, najčešće to nije.