Logo
CarboNora Bambucci
15 hours ago
#Arbnora
Jednom davno, davno još prije...podijelih ja svoje snove s jednom prijateljicom.
Rekoh joj sve što sanjam, želim i imam namjeru ostvariti... Imala sam tek 18 godina...
Nakon što me saslušala o svemu što mi srce sanja, gledala me tako, nasmijala se blago na sve moje snove i rekla nekako tužnim tonom, misleći na moja kolica:" Znam Norica da želiš i ti kao drugi sve imati, sve ostvariti, normalno živjeti, ali šta da radiš... mogućnosti su jedno, a stvarnost je drugo. 💔"
Pričala sam joj da se želim udati, imati obitelj, odseliti se iz Hrvatske, imati bolje zdravstvo i kvalitetniji život. Pričala sam joj da sanjam o prilagođenoj kuhinji za osobe s invaliditetom, tj moje potrebe, da želim auto prilagođen mojim potrebama, da ću se truditi položiti vozačku dozvolu, da ću raditi...
Sve,tako neke normalne stvari za pojedine, ali za jednu osobu s invaliditetom, osobu sa teškim invaliditetom, gotovo nedostižne.
Zbog stigme koju nosimo od društva sputavani smo na brdo načina, zbog siromaštva u lošoj državi, nemogućnosti biti samostalan zbog neprilagođenih prostora , katastrofalnog zdravstva i niz... niz još toga; svi ti moji snovi su se činili tako teški za ostvariti. Ipak, ja koja sam bila veliki sanjar, kako god da bilo, njena rečenica na moje snove i želje me zasmetala.
Oh kako mi je zaparala uši... kako me naljutila!😠
Nisam tada znala joj odgovoriti, bila sam zasljepljena da mi je doista prijateljica, bila sam i nezrela, voljela sam je mnogo, ali danas kao zrelija osoba, kada se sjetim toga, vidim da ona u toj rečenici nije vidjela mene. Nije vidjela moju snagu. Moju volju za životom. Moje sposobnosti. Moju snalažljivost. Moje srce. Moju ljubav prema životu. Nije vidjela mene, a bile smo dugo, dugo prijateljice i to kakve! Netko, tko me poznaje i kada bi čuo moje snove, trebao bih reći:" Norica, samo naprijed. Ako ti mogu pomoći, tu sam, makar ti bila samo podrška." To znači biti prijatelj. ❤️ Ja ostvarih gotovo skoro sve moje snove, na nekima još treba raditi, ali ima vremena, mladost je pred mnom...no ona moja "prijateljica" ? Nije više dio moje stvarnosti! 😊
Ayla Novak
Al ga se nasra seruljo jedna smrdljiva, već si jednom pisala o toj tvojoj kao kolegici i točno se sjećam toga!!! Ti si prolupala da neznaš dali u wc sereš ili van wc-a… Ti si jedno bijedno lažno propalo odvratno debelo stvorenje koja se svim trzajima trzaš i trzaš i idalje nebil nekako još obstala, ali vjeruj mi da nemaš šansi više sa svojim lažotinama, ti si drobulja gdje moramo pritisnuti da već jednom odeš…🤣💪💪
13 hours ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Ayla Novak, click on at the bottom under it