Logo
CarboNora Bambucci
5 days ago (E)
#Arbnora
Kad nasilje traje mjesecima – ono više ne boli samo u srcu. Ono izjeda duh. I tijelo. I vjeru u ljude.❤️‍🩹
Već mjesecima živim pod teretom nečega što se ne može nazvati ničim drugim nego – zlostavljanjem. Internet nasiljem.⚠️
Ne radi se o neslaganju. Ne radi se o mišljenju. Radi se o organiziranoj, dugotrajnoj i iscrpljujućoj kampanji protiv mene kao osobe, žene, majke, osobe s invaliditetom: pod onom grupom koju sam vas pozvala da prijavite. Sve to rade zajedno dok jedna koja je to sve započela: vodi. Prijave. Prijetnje. Manipulacije. Klevete. Grupna psihoza u kojoj sam postala meta.
Prijavljivali su me svuda – platformama, institucijama, organizacijama. Sve s ciljem da me se ušutka, uništi, diskreditira. I znate što je istina? Sve te prijave – pale su. Bez ikakve kazne, jer nisam prekršila ništa. O istima ćemo još pričati, ali bez obzira na to, šteta je već učinjena. Gdje god da se pojavim, s kim god da surađujem, ikakve veze imam, grupa se ujedini i grupno krenu sa maltretiranjem onoga tko ima ikakve veze sa mnom. Nitko oko mene nema mira. Jer i kad te ne osude, ti već nosiš težinu linča.
Zamislite da svakog dana živite u uvjerenju da je nova laž iza ugla. Novi napad. Nova manipulacija. Posebno je bolno jer sam mnoge od pojedinih ljudi unaprijed upozorila. Rekla sam: “Ovo što se meni događa je ozbiljno. Ovo je nasilje.” Molila sam ih da ne sudjeluju. Da promisle.
Ali nisu slušali. Umjesto toga – neki su me ignorirali, drugi su postali aktivni dio toga, a treći su posumnjali da je nasilnik u pravu .
💡Internet nasilje ima prepoznatljive oblike:
- kad ti se mjesecima šalju zlonamjerne poruke
- kad te ljudi uhodno prate i analiziraju s ciljem ismijavanja
- kad ti izokreću riječi i javno te optužuju bez zakonskih dokaza
- kad tvoje dijete i tvoja obitelj postaju kolateralne žrtve tuđe mržnje
- kad te netko pokušava psihički slomiti do točke da se povučeš iz vlastitog života
- kada se maltretira i onaj tko ima ikakvu povezanost s tobom
I sve to ostavlja posljedice. 💔
Ja nisam od čelika. Imam tijelo koje trpi. Imam umoran živčani sustav jer ovo traje predugo. Imam srce koje pokušava ostati mirno zbog svog djeteta.
A ono što najviše boli je osjećaj napuštenosti. Jer kad ti se ovo događa – osjećaš se napušteno. Kao da su svi digli ruke. Kao da im je tvoja bol nevažna jer se događa "na internetu".
Ali internet nije drugi svijet. To je naš svijet. Samo bez filtera i kontrole.😔
Ovo se ne smije više ignorirati. Ne smije se sprovoditi. Ne smije se pravdati šutnjom.
Ne tražim suosjećanje. Tražim odgovornost. Tražim da osudite kada takvo što vidite. Tražim i molim da isto prepoznate i da ne okrećete glavu.
Danas sam to ja, sutra već netko drugi.
Povlačenje nije opcija.
Ignoriranje nije opcija.
Šutnja nije opcija.
Sve sam to već pokušala i još je gore.
Vi koji ste ovo radili, vi koji ste podržavali ili šutjeli – ne možete reći da niste znali.
Upozorila sam vas. Rekla vam.
Odabrali ste svejedno postati dio toga.
Ovo je na vašoj savjesti.
A ja? Ja ću dalje. Ranjena, ali glasna. Umorna, ali nepokolebljiva. Zato što više nikome ne dugujem tišinu.❌️
🍀Link prve grupe koja je privremeno sakrivena da se zastiti od prijava zatvorena:
https://www.facebook.com/g...
🍀Link druge grupe koja je privremeno sakrivena da se zaštiti od prijava zatvorena:
https://www.facebook.com/g...
Yellow
5 days ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Kako su pale prijave kad si izgubila monetizaciju na 3 mjeseca i prepolovili su ti invalidninu?
Govoriš o tome koliko ti je teško i koliko se osjećaš napušteno, a kolike godine si varala ljude na gatanju? Pričala im laži i za to im naplaćivala visoke cifre? I kad su te razotkrili onda si im prijetila. Kažeš da to "nasilje" traje mjesecima. Koliko godina si varala, lagala, manipulirala itd?
Helena
Apsolutno besprijekorno napisano. Potpuno dijelim isto mišljenje. 👍
5 days ago
In response Yellow to her Publication

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Helena , click on at the bottom under it