Logo
CarboNora Bambucci
1 day ago (E)
#Arbnora
Boli me kad pročitam komentare poput:
„Povuci se Nora, učini to radi obitelji.“
Boli jer ne mogu i ne znam.❤️‍🩹
Kad bih prestala raditi ovo što radim, slomilo bi me.🥺
Ovo nije hobi. Ovo je moj poziv. Odmalena govorim o svojoj dijagnozi, predrasudama, diskriminaciji. Pokazujem svoj život, ne da bih šokirala, već da bih mijenjala perspektive. Dajem, pomažem, trudim se biti od koristi. Griješim, naravno. Ljudsko sam biće, ne iznimka. Ali moje pogreške nisu razlog da nestanem.💔
Godinama sam ovo radila bez ikakve financijske koristi. A danas, konačno, živim od svog rada. Legalno, pošteno, sa svim porezima, doprinosima i obavezama samozaposlene osobe.🥹
Neizmjerno sam zahvalna na tome...😭
I da, radim neumorno. Rijetko imam dan odmora. Ali radim ono što volim. I što mogu. Fizički ne bih izdržala većinu „klasičnih“ poslova.
Ovdje imam fleksibilnost, mogu uzeti pauzu kad treba, mogu fizički disati.🌞
Otvorila sam vam vrata svoga doma.
I ne samo doma – i srca.
Pokazala sam svoju obitelj, svakodnevicu, ranjivost.
Pogled iz mog ugla – iz invalidskih kolica.
I želim to nastaviti. Jer ima smisla i pomaže drugima.
Diskriminacija, sistemske barijere, društvene stigme – sve to još postoji.⚠️
I zato neću šutjeti.💔
Mogu naučiti kako se bolje nositi sa teškim emocijama, ali ne mogu i ne smijem postati tiha.
Nemojte mi govoriti da se povučem.
To nama – osobama s invaliditetom – govore cijeli život.👩‍🦽
Povucite se sa obrazovanja.✅️ Povucite se sa tržišta rada.✅️ Povucite se iz roditeljstva, iz veza, iz društva.✅️
I sada i sa interneta⁉️
Ne. Dosta je...
Volim ovo što radim. I neću prestati – jer bi to značilo da su me slomili.
A znate što me život naučio – barem kad je riječ o lomovima?
Život me naučio da svaki lom može zacijeliti.
Uz ožiljke, istina. Ali i s novom snagom.💙
Zato budite uz mene.
Još učim, još rastem.
Ali tek sam počela stvarati.🌈
Ako mi Bog da snage – želim napraviti još puno.
Za one koji ne mogu.⭐️
Za one koji nemaju glas.🌤
Za one koji sjede na istom mjestu kao i ja. 👩‍🦽
Yellow
1 day ago (E)
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Nitko ne govori da se osi NE bi trebale obrazovati, raditi, biti roditelji, da se povuku iz društva i veza. Dosta više s tvojim laganjem i širenjem dezinformacija !!
Kad bi prestala ovo raditi slomilo bi te jer ne bi više pažnju dobivala jer nikakav poziv aktivistice za osi ti ne živiš. Bez društvenih mreža si nevidljiva i to ne možeš podnjeti.
I ne traži opravdanje u bolovima. Da hoćeš učiniti nešto za osi možeš to i bez facebooka. Učlani se u neku udrugu, možeš raditi za nekog drugog što se tiče pomaganja osi od kuće sa fleksibilnim radnim vremenom.
Ovim si pokazala da ti je pažnja od potpunih stranaca važnija od svog djeteta i mira tvoje cjelokupne obitelji.
Nikakve ti perspektive ne mijenjaš, ništa ti ne daješ, nisi od koristi i nikome ne pomažeš. Loš si primjer i nanosiš samo štetu osi. Loš si primjer osobe za svakog. Nemaš pojma što je aktivizam, nemaš pojma o ničemu, a hoćeš biti neka heroina za osi? Heroina za osi koja se uopće ni ne druži sa osi? Tragikomično.
Prestani liječiti svoje komplekse na internetu. Tvoj ego će te uništiti, nauči se poniznosti i pokajanju dok nije kasno!
Victoria Carter
Komentar 🔝! Kad bi i htjela nešto dodat ne bih znala što jer si napisala baš sve! Bravo 👏👏👏👍👍👍🔝🔝🔝
1 day ago
In response Yellow to her Publication

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Victoria Carter, click on at the bottom under it