Logo
CarboNora Bambucci
7 days ago
#Arbnora
Neki dan tako, Naia i ja, vraćamo se iz grada tramvajem kući. Bila je asistentica sa nama.
Ušli smo u tramvaj, ali mjesto za osobe s invaliditetom je bilo zauzeto, pa sam parkirala pored slobodnog sjedala, a Naia i asistentica su sjedile ispred mene.
Naia je tada rekla asistentici:,, e sada kada smo ovako sjele, treba nogu staviti tu kod kolica, da se mami kolica ne pomiču kad tramvaj loše vozi "
I tako je svoju nogicu stavila, da zaustavi kolica od kretanja i da me zaštiti. To je vidjela od Naima kad smo se vraćali skupa kući nekada tramvajem. 🥺
Volim te, Naia. Da barem svi imaju tvoju empatiju , veličinu tvoga srca i neiskvarenost.
Gdje bi ovom tužnom svijetu bio kraj... 👩‍🦽♥️
Frenki
7 days ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Iskreno, s tim si dovela dijete u opasnost. Samo se dovodiš u opasnost.
Kolica se zakoče I sva mudrost prestala. Usput, djevojčica ne govori cijele rečenice. Nažalost!
Koja njegovateljica?
Superblonde21
Došla da napišem ovo...hvala❤️
Dijete stavlja nožicu pod točkove kolica na kojima sjedi stokilaš??? Pa svaka hebena "kišobran" dječija kolica imaju kočnice, a ne invalidska...hajde što kaki, ali što joj sve nedotupavne misli iz glave izlaze na usta i rulja ih lajka, hvali, uzdiže u nebesa. Ne mogu vjerovati (možda briše) da bar jedna beka nije pitala "pa kako, pa zašto"...samo empatija, srce, divno, krasno...
6 days ago
In response Frenki to his Publication
Victoria Carter
6 days ago
In response Superblonde21 to her Publication
To ni meni nije jasno….. realno, dijete ne bi smjelo držati njena kolica ili kotače , mislim da je to izmislila ali to što joj plješću tamo njene ovce je fakat bolesno!!