Logo
CarboNora Bambucci
9 months ago
#Arbnora
Moj aktivizam nije nastao iz trenda. On je nastao iz potrebe.
Dok su drugi kao djeca pisali statuse o simpatijama, modnim kombinacijama i školskim tračevima, ja sam se pitala zašto nema rampa u banci već su stepenice.
Zašto nemam pristup pošti.
Zašto je poneki lift samo ukras koji nikad ne radi, a ne funkcionalna stvar.
Zašto se meni govori "čekaj vani" – kao da nisam dio ovog društva.
Od malena nisam birala da budem aktivistica.
Ja sam jednostavno nije-mogla-ne-vidjeti.
I nije-mogla-šutjeti.
Dok su drugi sanjali bijeg iz malih gradova, ja sam sanjala ulaz bez prepreka.
Dok su drugi pričali o izlascima, ja sam govorila o ulascima – u zgrade, škole, ustanove.
To nisam radila za pažnju.
Radila sam to jer sam htjela živjeti jednako kao svi drugi.
I danas, kad pričam, pišem, dijelim, vičem, – ne zato što tražim potvrdu,
nego zato što postojimo u sustavu koji nas još uvijek ne priznaje do kraja.
Ovo nije aktivizam iz hobija.
Ovo je aktivizam iz preživljavanja!
A tko je rođen u borbi – ne zna drugo nego ići dalje.
Za sebe.
Za one koji dolaze.
Za one koji još ne smiju govoriti naglas.
👩‍🦽💙
Helena
9 months ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Danas pričaš o aktivizmu, o borbi, o kritici sustava, ali zaboravila si da si u prošlosti sustavno varala stare i očajne ljude. Kao navodna vidovnjakinja uzimala si im zadnji novac i hranila ih istim bijednim šablonskim odgovorima ovisno o situaciji. Lagala si, manipulirala i zarađivala na tuđem strahu, a sada se javno predstavljaš kao moralni autoritet? Ti nisi aktivistica, ti si egocentrična, arogantna i zapuštena žena koja nikada nije istinski stala za druge već isključivo za sebe. Ne misliš ni na koga osim na sebe, umišljaš si neku ulogu i važnost iako u stvarnosti nemaš ni znanja ni dubine ni discipline. Sve što započneš ostaviš nedovršeno. U videima glumiš motiviranu borbenost ali čim izostane aplauz odustaješ kao razmaženo dijete. Ti nisi uzor ti si žalosna predstava. Tvoj takozvani aktivizam nije stvar uvjerenja već maska, posljednji očajnički pokušaj da te netko primijeti jer iznutra si već odavno prazna. Onaj tko je u prošlosti varao lagao i samo uzimao ne zaslužuje ni povjerenje ni pozornicu ni poštovanje. Cijelo tvoje ponašanje je jadan pokušaj da izbrišeš prošlost i izgradiš novi imidž, ali ljudi poput tebe se nikada ne mijenjaju. Oni ostaju ono što jesu, lažni, glasni i prazni.
Ayla Novak
Skidam kapu na ovom tvom komentaru!!! 🥰🍀
9 months ago
In response Helena to his Publication

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Ayla Novak, click on at the bottom under it