#Arbnora
Kad sam saznala da sam trudna, iako sam se veselila Nai i svemu što dolazi, duboko u sebi osjećala sam strah.
Ne strah od majčinstva, ne od nje – za nju sam znala da ću je voljeti beskrajno – nego strah od sebe. Strah od svoje dijagnoze. Od svega što mi moje tijelo može prirediti...
Iza osmijeha koji sam nosila kroz trudnoću, iza veselja i iščekivanja, krile su se brige koje nisam ni s kim mogla podijeliti.
Pitala sam se:
Hoću li moći brinuti o njoj ovako – u kolicima?
Hoću li je moći podići, s ovim slabim, iskrivljenim rukama?
Kako ću izdržati bolove u leđima kad poraste, kad se bude otimala dok ima prljavu pelenu, kad me nogicama udari nehotice?
Hoću li je moći privući k sebi, presvući, očistiti?
Što ću kad budemo same po cijele dane jer Naim radi, a ja umorna, iscrpljena, u bolovima?
Nemamo bake, nemamo tete – nemamo nikoga.
A što ako nešto slomim, nedaj Bože? Kako ću tada, kad je ona ovisna o meni u svemu?
Milijon pitanja. Milijon strahova.
A opet... još veća želja za njom.
Još veća ljubav.
✨✨✨
Sad, kad je prošlo neko vrijeme, kad je Naia narasla i najteže je, barem za sada, iza nas… voljela bih zagrliti onu zabrinutu, ali i nasmijanu sebe iz tog razdoblja.
Pokazala bih joj ovu sliku i rekla:
"Hej, iako si se tiho, u sebi, bojala svega... slušala si svoje srce. I uspjela si. Evo ti ova slika – nagrada za svaki dan koji si izdržala, za svaki strah koji si pobijedila.
Zaslužila si ovaj osmijeh.
Smij se, hrabra Nora."
✨✨✨
Jer teško je.
Teško je biti sam u tuđoj zemlji, bez ikoga svoga.
Još teže kad si osoba s invaliditetom, kad znaš da se uvijek nešto može dogoditi – i dogodilo se, imala sam operaciju, još se oporavljam...
Ali unatoč svemu – uspjele smo.
Moja Naia i ja.
Uspijevamo svaki dan.
Ona raste.
Svaki dan je fizički sve samostalnija.
A ja… ja ću s vremenom zaboraviti sve te brige koje su me tada gušile.
Ali naši osmijesi?
Oni će ostati zauvijek.
Volim te, Naia. 💟
Kad sam saznala da sam trudna, iako sam se veselila Nai i svemu što dolazi, duboko u sebi osjećala sam strah.
Ne strah od majčinstva, ne od nje – za nju sam znala da ću je voljeti beskrajno – nego strah od sebe. Strah od svoje dijagnoze. Od svega što mi moje tijelo može prirediti...
Iza osmijeha koji sam nosila kroz trudnoću, iza veselja i iščekivanja, krile su se brige koje nisam ni s kim mogla podijeliti.
Pitala sam se:
Hoću li moći brinuti o njoj ovako – u kolicima?
Hoću li je moći podići, s ovim slabim, iskrivljenim rukama?
Kako ću izdržati bolove u leđima kad poraste, kad se bude otimala dok ima prljavu pelenu, kad me nogicama udari nehotice?
Hoću li je moći privući k sebi, presvući, očistiti?
Što ću kad budemo same po cijele dane jer Naim radi, a ja umorna, iscrpljena, u bolovima?
Nemamo bake, nemamo tete – nemamo nikoga.
A što ako nešto slomim, nedaj Bože? Kako ću tada, kad je ona ovisna o meni u svemu?
Milijon pitanja. Milijon strahova.
A opet... još veća želja za njom.
Još veća ljubav.
✨✨✨
Sad, kad je prošlo neko vrijeme, kad je Naia narasla i najteže je, barem za sada, iza nas… voljela bih zagrliti onu zabrinutu, ali i nasmijanu sebe iz tog razdoblja.
Pokazala bih joj ovu sliku i rekla:
"Hej, iako si se tiho, u sebi, bojala svega... slušala si svoje srce. I uspjela si. Evo ti ova slika – nagrada za svaki dan koji si izdržala, za svaki strah koji si pobijedila.
Zaslužila si ovaj osmijeh.
Smij se, hrabra Nora."
✨✨✨
Jer teško je.
Teško je biti sam u tuđoj zemlji, bez ikoga svoga.
Još teže kad si osoba s invaliditetom, kad znaš da se uvijek nešto može dogoditi – i dogodilo se, imala sam operaciju, još se oporavljam...
Ali unatoč svemu – uspjele smo.
Moja Naia i ja.
Uspijevamo svaki dan.
Ona raste.
Svaki dan je fizički sve samostalnija.
A ja… ja ću s vremenom zaboraviti sve te brige koje su me tada gušile.
Ali naši osmijesi?
Oni će ostati zauvijek.
Volim te, Naia. 💟
13 hours ago
8 hours ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Opet vučeš na neke tvoje maximalne lažne patetike, budaletino jedna providna i odvratna. Koliko puta već spominješ neke tvoje lažne dijagnoze?! Ni jedna normalna majka ne bi svoje novorodjenče dala na čuvanje kod svoje mame na 6 mjeseci i to koja je baš daleko udaljena, pa taman i na glavi dubila! Imaš sve privilegije u Njemačkoj i još pored tog mutavog Naia kojeg si gatanjem zarobila… Ne pišeš i ne objaljuješ da ti se Jugendamt javio i ti požurila i onda malu dovela k,sebi, a znaš zašto i zbog čega?! Hoćeš da ti još kažem, pišem čupava debela krmačetino??! Samo da te napomenem da ti se jako loše piše jer si stvarno propala i sjebana na svim tim tvojim lažnim poljima, objavama… Uskoro si kao ono ošureno krme koje se ne može više izvući…
12 hours ago
Lažovice jedna pokvarena.Dobro svi pamtimo video gdje ti je mala skakala po leđima i to brutalno..I meni zdravoj bi kičma otpala ali tebi nije bilo baš ništa! Još si se kesila ko budala...a kao drugo,mala ti je bila kod mame sve dok država nije pitala gdje je dijete? Da nisu tražili ne bi ju ni tada dovela u Njemačku...ti nisi dijete odgajala ...sad kad je mala samostalna lako ti srat na usta! lažeš čim zineš i samu sebe sažaljevaš...
13 hours ago
Du bist kein Opfer, du bist die Krankheit, die sich als Mensch tarnt. Jeder deiner Sätze stinkt nach Berechnung, und jeder Blick auf dich ist einer zu viel.
13 hours ago
Ti nisi hrabra majka, ti si majstorica manipulacije. Ništa u tom tekstu nije iskreno, koristiš vlastito dijete kao rekvizit da bi od sebe napravila žrtvu, iako si upravo ti korijen svakog problema. Nije odvratno ono što izmišljaš da si prošla, nego hladnoća s kojom to sve smišljaš samo da bi se okupala u tuđem suosjećanju.
7 hours ago
In response Natalja to his Publication
Upravo tako, ali najgore što će se ta majstorica manipukacije pokušavati, a i pokušava i dalje se kupati u tudjim saosjećanjima. Ajmo dalje sa pravdom, jer sere ipak i dalje, ali nekako je zaštopavamo, dobila je ona ipak tvrdu stolicu… 😉😂💪