Logo
CarboNora Bambucci
6 months ago
#Arbnora
Sjećate se onih anonimnih prijetnji koje primam putem maila već mjesecima i koje sam uredno prijavljivala?
Još uvijek ih dobivam.🙂
I dalje stižu – od iste osobe koja je pokrenula Facebook grupu „Arbnora Elezi – Prevara“. Grupu su, kad sam vas pozvala da je prijavite, sakrili. Ne zato što su prestali s mržnjom, nego zato što su se uplašili prijava. Grupa je i dalje aktivna – samo skriva što rade.
A vi koji ste bili tamo znate vrlo dobro o kakvim se objavama radi.
Ono što danas želim podijeliti s vama jest ozbiljnost i bolesnu opsesiju osobe koja već mjesecima vodi ovu kampanju nasilja prema meni – potpomognuta podrškom još nekolicine.
👉 U nastavku dijelim dva maila koja su mi nedavno stigla.
Neću ih prikazati slikovno zbog Facebookovih pravila, ali ih morate pročitati da biste razumjeli koliko je ovo ozbiljno i koliko daleko ova osoba ide.
---
🔴 „Tebe bi trebalo zatvoriti u zatvor u Zimbabveu, gdje muškarci već 20 godina nisu vidjeli ženu! I onda bi svi navalili na tebe! Nakon toga bi bila puno bolja žena, ti prokleta debela, odvratna svinjo!
Kao tvoj otac: ružan, lažljiv i prevarant!!!
Prositi znate isto dobro…“
📌 Ovo nije uvreda. Ovo je poziv na silovanje.
📌 Spominje se moj otac. Vrijeđa se moje tijelo, invaliditet, moj život.
📌 Ovo je govor mržnje, seksizam, ableizam i kazneno djelo.
---
Drugi mail dolazi nakon moje objave u kojoj sam tražila da potpišete peticiju za dječaka s invaliditetom kojeg su pretukla trojica maskiranih.
🔴 „Bok, tvoji nokti opet izgledaju katastrofalno ružno! Haljina te čini još debljom nego što ionako jesi. Onaj jadni dječak je pretučen – i za to je, naravno, postojao razlog. Jasno, nije točno da je to u redu. Ali – potpuno ista stvar dogodit će se i tebi! Jednog dana će te netko uhvatiti i nadam se da će ti konačno održati pravu lekciju. Jedno dobro premlaćivanje baš bi ti godilo! Možda bi tada i smršavila i tvoja bi mast nestala!
Koliko si sada visoka? 150, 120 ili 90 cm???? Uz 135 kg…!!!“
📌 Dakle:
– Opravdavanje nasilja nad djetetom s invaliditetom.
– Prijetnje fizičkim nasiljem meni.
– Ismijavanje mog tijela i invaliditeta.
– Prikriveni poziv na fizički napad.
---
Ne govorimo više o „hejtu“. Ne govorimo o „komentaru“. Govorimo o zločinu iz mržnje.
O sistematskom, dugotrajnom zlostavljanju usmjerenom prema ženi s invaliditetom – zato što postoji javno.
📣 I ne – nije ovo „napad na mene kao osobu“. Ovo je napad na ono što jesam – žena, majka, osoba s invaliditetom, netko tko se ne uklapa u njihove uske, bolesne standarde.
I još nešto:
te poruke i grupu su podržale neke javne osobe koje sam već spomenula. Bila sam jasna kad sam ih molila da prestanu davati legitimitet ovim napadima. Nisu me slušali. Sada peru ruke od svega.
---
💬 Sve arhiviram. Sve dokumentiram. Sve prijavljujem. I ne – ne povlačim se.
❗️Neka bude jasno:
Neću nikada šutjeti. Neće me ušutkati. Neće me slomiti. Radije idem 3 metra pod zemlju nego da pristajem na šutnju pred ovakvim zlom, diskriminacijom i opsesijom.
Možete se skrivati iza 100 lažnih mailova, profila, grupa – ali nećete dovijeka jer ničija nije do zore gorila, a Božja kola su spora – ali pravedna.
👩‍🦽🩷
Ayla Novak
I ako jeste tako, ništa nije slagano, sve si ti to zaslužila krmačetino jedna debilna. Svi normalni ljudi su te zamrzjeli jer su uvidjeli da takvog odvratnog djavla kao ti nema.Napadi će biti još veći dok te ne srušimo, još bolje da ideš 3 metra pod zemlju, kako sama kažeš. Smrduljo prljava i debela, ukapiraj već jednom da nema odustajanja, djavola se moramo pod hitno riješiti… Idi ti sad lijepo i nažderi se od muke, znam da te žderanje malo opušta 🤣
6 months ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Ayla Novak, click on at the bottom under it