Logo
CarboNora Bambucci
#Arbnora
Danas me iznenadila jedna stara misao... ❤️‍🩹
Vratila me u onaj trenutak kad sam imala 16 godina i živjela s roditeljima.
Pokojni tata je bio na poslu, mama negdje gore na katu u kući, a ja zatvorena u svojoj sobi. Sjedim za radnim stolom, pišem dnevnik 📖 i odjednom se zagledam u prazan zid ispred sebe. S desne strane osjećam lagani povjetarac iz otvorenog prozora, a u glavi samo jedno pitanje:
„Što sa mnom kada mame i tate više ne bude?
Što ću ja od sebe? Kako ću? Hoću li uopće moći?“ 👩‍🦽😔
To nije bio samo trenutni strah. To je bila tiha sjena koja je pratila moje odrastanje. Ne zato što moji roditelji ne bi bili tu za mene: znala sam da bi, ali znala sam i kakav svijet čeka osobu s teškim invaliditetom. 👩‍🦽
Moj um je uvijek težio slobodi i samostalnosti, ali srce je osjećalo neprestanu opasnost od sustava koji ne razumije, od neprilagođenih prostora, od svijeta koji se ponaša kao da za tebe nema mjesta.
To je onaj strah koji ti ne dopušta miran san, koji šapće: „Što ako te jednog dana život ostavi na cesti?“ Pisala sam dnevnik za dnevnikom, pokušavala pretočiti te misli na papir. U tišini sam sanjala, maštala, vjerovala 🌙✨
A onda: život me iznenadio.🥹
Danas vodim svoju Naiu na događaje gdje se igramo s vodom 💦, jedemo hot dog 🌭, družimo se, stvaramo uspomene...
Imamo asistenta koji nam pomogne da stignemo gdje treba dok je Naim na poslu. Danas imam onu samostalnost i slobodu koju je 16-godišnja ja mislila da će možda ostati samo san.
Danas smo Naia i ja jele lubenicu 🍉, puhali balone, prskali se vodom, gledala sam je kako pliva. I jednostavno sam živjela u trenutku.
Bila zahvalna. Ali nikada neću zaboraviti onu sebe iz svoje sobe.
Kad bih mogla, zagrlila bih je 🤗
Šapnula bi joj: „Ne boj se… Preživjet ćeš. I živjet ćeš.“
👩‍🦽❤️
15 days ago (E)
Ayla Novak
15 days ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Jebo ti pas mater koju te tako djavolsku ljigavu okotila, pogledaj samo šta si od tog djeteta uradila, isti tvoj namješteni kez, osmjeh i jedva čekam kad će ti mala udarce uzvraćati, onda nečeš imati nikakvog lažnog opravdanja… Šta će onda tvoje jadne glupave ovčetine 🤣😂😂 Da dodam još, sa šeširom izgledaš još odvratnije, uzmi ogledalo i pogledaj na šta ličiš i obuci majicu sa dužim rukavima jer tvoje ruke, ramena te izdaju da si ti samo jedan lažni jedinstveni odvratni patuljak koji laže i mislim da te se svi vrijedni dostojanstveni vrijedni patuljci stide, fujj i bljak 🤮🤮🤮
Victoria Carter
15 days ago
In response Ayla Novak to her Publication
Ona uopće nema uvid u svoj izgled. Obuć se bez rukava je degutantno
Ayla Novak
15 days ago (E)
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Odvratna debela ljigušo, pišeš li pišeš i puštaš fotke nebil se opet nekako lažno opravdala i vrlo, ali baš vrlo malo svojim ovčetinama koji ti još i vjeruju 🤦‍♀️🤣🤮 Utrtano debelo patuljče si baš utrtala da pišeš i pokušavaš nekako se opravdati, ali nemaš šansi više🤣💪💪 Jel se sjećaš kad sam te komentarisala i rekla da ću te sjebati i zgaziti i da ideš u moju rupu koju dugo kopam za tebe ??? Bila sam u pravu jer si izgubila na svim poljima i narod se još više diže i gaze te i oni sa pravdom jer su uvidjeli koja si lažna ljigava odvrana osoba tj djavo kojeg moramo sjebati i srušiti💪💪