Logo
Elena
#Arbnora
Dragi prijatelji tusmo24.com,

Radim u Austriji u poreznoj upravi i u stalnom sam kontaktu s poreznom upravom u Hrvatskoj. Zbog svoje profesionalne djelatnosti imam u Hrvatskoj neposredan i pouzdan pristup nadležnim tijelima.

Posljednjih tjedana u raznim grupama nažalost se ciljano šire neistine o Nori. Te se dezinformacije namjerno plasiraju kako bi se manipuliralo algoritmom i privukli novi članovi. Riječ je o čistim lažnim vijestima (Fake News).

Ovdje slijede činjenice – izravno potvrđene od strane Porezne uprave u Hrvatskoj:

1. Nije svaka parkirna karta fiskalni račun
Parkirne karte u pravilu služe isključivo kao potvrda o plaćenoj parkirnini i ne tretiraju se kao fiskalni računi u smislu ugostiteljskih ili maloprodajnih računa. Upravo zato na njima često nedostaje QR-kod – što je potpuno uobičajeno i ni na koji način ne upućuje na falsifikat.

2. Vaša je karta ipak vjerodostojna
Ona sadrži sve zakonom propisane obvezne podatke za parkirne karte:

- OIB izdavatelja
- datum i vrijeme plaćanja
- iznos s uračunatim PDV-om
- JIR-kod

Na temelju JIR-koda račun se može verificirati u sustavu Porezne uprave (nakon proteka zakonskog roka od 48 sati).

✅ Sada je potvrđeno i službeno u sustavu Porezne uprave:
„Račun je evidentiran u Poreznoj upravi.“

To znači:

- Vaša karta je službeno registrirana u sustavu.
- Time je autentična, valjana i provjerljiva.
- Sve tvrdnje da se radi o „falsifikatu“ konačno su srušene.
- Svaka osoba to može i sama provjeriti online putem službene stranice Porezne uprave: 👉 https://porezna.gov.hr/rn/
- Ja sam osobno izvršio provjeru i spremio službeni screenshot kao dokaz.

Dovoljno je unijeti JIR, datum, vrijeme i iznos – sustav zatim prikazuje potvrdu.

3. QR-kod nije obvezan na parkirnim automatima
Portal Porezne uprave generira opću napomenu o QR-kodu, ali u praksi parkirni automati gotovo uvijek izdaju samo JIR, bez QR-koda. Time pada u vodu glavni argument kritičara.

4. Identifikacijski broj automata
Na karti je jasno naznačena oznaka uređaja („AP.201“) kojom se automat nedvojbeno identificira. U kombinaciji s JIR-om i OIB-om, to je pravno potpuno dostatno.

Najvažnija napomena
Nije svaki račun u Hrvatskoj opremljen QR kodom.

Supermarketi, restorani itd. → uglavnom imaju QR kod jer je sustav standardiziran.

Parkomati / parkirne karte manjih općina → često samo JIR kod.

Karta koju posjeduje Naim definitivno nije krivotvorena. Autentičnost mi je čak i službeno potvrđena od strane Porezne uprave u Hrvatskoj.

Rođen sam u Zagrebu, ali nažalost ne pišem baš dobro hrvatski, pa sam za ovaj tekst zatražio pomoć.

Borba protiv laži o Nori se nastavlja!
2 months ago (E)
Frenki
2 months ago
In response Elena to her Publication
Jedina je istina da su te grupe donijele više štete nego koristi! Laž na laž, izmišljotine , itd. Nikakvog smisla, ni početka ni kraja. Na kraju, ma koliko se mi borili legalnim sredstvima, oni su svojim karikiranjem njenog ponašanja dovoljno se primaknuli liniji da obični posmatrač ne vidi razliku između njih i nje. Oni su se izgubili u mržnji I oholosti. Od onog momenta kada su počeli izmišljati stvari, izgubili su legalitet i u kakvoj borbi za prava OSI. Kao ta karta npr. Njima su prava OSI samo izgovor, koliko vidimo zadnjih mjeseci. I da, sve veći broj OSI se ograđuje od njih. Bravo Elena 👏👏👏 Istina I samo istina!
Elena
2 months ago
In response Frenki to his Publication
Hvala ti Frenki na tvojim iskrenim riječima.

I sama sam u tim skupinama i svojim očima vidim kako se tamo laže. Nažalost, uvijek će biti onih koji takvim lažima povjeruju i potom ih bez imalo razmišljanja šire dalje. Nerijetko se tim lažima dodaju nove još podmuklije izmišljotine.

Mi se držimo isključivo činjenica za koje smo apsolutno sigurni da predstavljaju istinu. Već i pri najmanjoj sumnji ostat ćemo u tišini i nećemo objaviti ništa.

Borba za pravdu ne vodi se lažima niti izmišljenim pričama. Naša snaga je istina i uvijek ćemo ostati uz nju.
Natalja
2 months ago (E)
In response Frenki to his Publication
Da, Frenki, ponekad imam osjećaj da su neki ljudi u tim skupinama (Prevara i drugima) čak i gori od Nore. Ima ih koji dane i noći troše vješajući se po tim grupama, jer očito nemaju ništa smislenije u životu. I jasno je da se tako otupi um, zakržlja duh i izgubi svaki trag pravoga cilja.
Ayla Novak
2 months ago
Herat je u konačnici obrisao svoj račun, nakon što je morao priznati da je sa svojim tvrdnjama bio potpuno u zabludi. Poveznica koju je dostavila Elena radi besprijekorno i u cijelosti je točna 💪💪
Natalja
2 months ago
In response Ayla Novak to her Publication
On je doista tvrdio da je link https://porezna.gov.hr/rn/
lažan i da uopće ne radi, a radi se o linku koji čak i Google poznaje.

Tada sam mu uputio ovu poruku:
›Ili je problem kod tebe ili ovdje namjerno pokušavaš izvrnuti stvari. Link radi besprijekorno vidi fotografiju!‹

Nakon toga je u trenu nestao i odmah izbrisao svoj račun.
Marija
2 months ago
To možemo sa stopostotnom sigurnošću da potvrdimo. Nažalost, u vezi sa Norom širi se mnogo neistina. Naša borba je usmerena protiv nepravde, ali nikada nećemo voditi borbu lažima. Istina je naše najjače oružje i ostati pri istini jedini je ispravan put.
Ayla Novak
2 months ago
In response Marija to her Publication
Tačno tako, bravo Marija 👍👏 🥰🍀
Lara
2 months ago
In response Marija to her Publication
👍👍👍👍👌
Victoria Carter
2 months ago (E)
Tko zna čiju kartu ima . Oni su manipulatori i ne bih se čudila sa je sve to ciljano napravljeno,.lažljivci i lopovi. Ja njima ništa ne vjerujem . Uglavnom to je stoka od ljudi.
Elena
2 months ago (E)
In response Victoria Carter to her Publication
Možemo s potpunom sigurnošću potvrditi da je Naim parkirnu kartu platio odmah na licu mjesta. U tom pogledu raspolažemo i dodatnim dokazima koje, iz strateških razloga, zasad još ne objavljujemo. Velik dio informacija koje kruže raznim grupama netočan je ili čak potpuno izmišljen. Naš cilj ostaje dosljedno i odlučno suprotstavljanje Nori, ali isključivo istinom i nikada lažima. Informacije za koje nemamo apsolutnu sigurnost da odgovaraju stvarnosti nikada nećemo objaviti. Sve što objavljujemo temelji se isključivo na provjerenim činjenicama, a ne na pričama, nagađanjima ili glasinama.
Yellow
2 months ago
In response Victoria Carter to her Publication
I ja sam mislila da su postavljali videe iz Njemačke, ali ipak su bili na moru. I još je Nora na liveu na toj plaži na Krku govorila o komentaru neke žene kojeg je dobila prije dva dana. I odgovara na komentare u liveu. Sumnjam da su se baš toliko potrudili zamest tragove, ne bi se to njoj dalo. A i pokazivala je rampu tek kad je dobila kritiku zašto ne snimi prilagođenost na plaži. Ne bi se ona sama toga sjetila. Lakše bi im bilo da su napravili kao prošli put, da stave videe naknadno.