Logo
CarboNora Bambucci
#Arbnora
Često me pitate kako djeci najbolje predstaviti osobe s invaliditetom, a da to bude u skladu s njihovom dobi? 🙂
Moj odgovor uvijek bude: igračke! Kroz igru, maštu i ljubav podižete im svijest o različitostima. Nemojte biti roditelji djeteta koje gleda začuđeno u osobe s invaliditetom vani jer ih roditelji nisu educirali da različitosti postoje. Nemojte da osobama s invaliditetom bude neugodno zbog vas. Nemojte da i vama samima kao roditelju bude neugodno zbog vašeg djeteta jer ga VI niste podučili. Nemojte. Vaša zadaća je podučavati djecu o različitostima jer je to tako važno. Znajte da znanje ruši predrasude i diskriminaciju, a predrasude, vrijeđanje, zlostavljanje drugih jer su različiti počinje od malih nogu. Pogodite zašto? Zato što roditelji većinom djeci nisu predstavili različitosti. Ne krivim ih jer vjerujem da i njima nitko nije predstavio različitosti nikad pa sada imaju predrasude i ništa ne znaju . Ali zato sam ja tu da vas podsjetim da bar djeci bolje pružite. Znanje je moć i čim prije ga djeca usvoje, tim bolje svoj djeci, pogotovo onoj s različitostima. ❤️
4 months ago
Victoria Carter
4 months ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Osim što slikaš u dućanu , jesi li ti to kupila svojem djetetu ? Narvno da nisi ,kao prvo preskupo ti je jer na maloj štediš a kao drugo ova igračka ne uči djecu ničemu.Djecu usmjeravaju roditelji i uče ih različitosti ..
Ayla Novak
4 months ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Tvoja objava govori više o tebi nego o odgoju. Velike riječi i puno laganja ali pravi se odgoj ne prepoznaje u rečenicama, nego u karakteru glupačo debilna. Govoriš o vrijednostima dok druge podučavaš kao da stojiš iznad njih. Onaj tko doista razumije što znači odgoj, pokazuje to vlastitim primjerom, a ne javnim govorima. Možda bi bilo pametnije da se najprije posvetiš vlastitoj obitelji prije nego što pokušavaš odgajati cijeli svijet. Jer tko nema reda kod kuće, nema ni pravo držati lekcije o odgoju… jesi razumjela krmačetino odjebana debilna i propala 💪👊