Logo
CarboNora Bambucci
#Arbnora
Danas sam bila na kontroli noge, točno 2 godine nakon zadnje operacije i ugradnje nove šipke koja ide od kuka do koljena. 🦴👩‍🦽
Kod moje dijagnoze Osteogenesis Imperfecta i dugogodišnje pseudartroze femura, oporavak nikada nije jednostavan ni brz. Kost i dalje nije potpuno zacijelila, ali postoje određeni znakovi oporavka i zasad su šipke u kosti stabilne, što je nakon svega već veliki korak. ❤️‍🩹
Do oktobra je plan vrlo oprezno više opterećivati nogu kako bi se pokušala potaknuti cirkulacija i dodatno zacjeljivanje kosti. Ako se stanje do tada ne popravi dovoljno, postoji mogućnost vađenja jednog šarafa iz donjeg dijela noge kako bi kost dobila više prirodnog pritiska i možda bolje srastala. Za sad ništa nije 100% odlučeno.
Naravno, kod Osteogenesis Imperfecte ništa nije sigurno i svaka odluka nosi određeni rizik, pogotovo nakon toliko operacija, komplikacija i godina borbe s nogom koja nikada nije bila potpuno stabilna. 😔
Ali nakon svega, cilj više nije “savršena noga”, jer to, nažalost, nije moguće, nego što manje boli, što više stabilnosti i što kvalitetniji život. 🍀
Ja sam svakako zahvalna poslije tolikih bolova koje sam godinama trpjela i na ovo malo oporavka što je tu. Kada se boriš sa nečim ovako teškim, budeš sretan i sa malim uspješnim pomacima.
Hvala vam svima na podršci i lijepim riječima. Znači. ❤️
2 hr ago
Ayla Novak
1 hr ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication
Upali muziku kako ti ono znaš i pleši drmajući i mlatarujući se u tim kolicima da skoro i pod propada… Zaboravićeš ti odma sve te navodne ponavljajuće bolesti i tu šipku koju u biti i nemaš. Mrš stokava lažljiva drombuljo 😡👊