Logo
CarboNora Bambucci
2 hr ago
#Arbnora
Danas sam bila na kontroli noge, točno 2 godine nakon zadnje operacije i ugradnje nove šipke koja ide od kuka do koljena. 🦴👩‍🦽
Kod moje dijagnoze Osteogenesis Imperfecta i dugogodišnje pseudartroze femura, oporavak nikada nije jednostavan ni brz. Kost i dalje nije potpuno zacijelila, ali postoje određeni znakovi oporavka i zasad su šipke u kosti stabilne, što je nakon svega već veliki korak. ❤️‍🩹
Do oktobra je plan vrlo oprezno više opterećivati nogu kako bi se pokušala potaknuti cirkulacija i dodatno zacjeljivanje kosti. Ako se stanje do tada ne popravi dovoljno, postoji mogućnost vađenja jednog šarafa iz donjeg dijela noge kako bi kost dobila više prirodnog pritiska i možda bolje srastala. Za sad ništa nije 100% odlučeno.
Naravno, kod Osteogenesis Imperfecte ništa nije sigurno i svaka odluka nosi određeni rizik, pogotovo nakon toliko operacija, komplikacija i godina borbe s nogom koja nikada nije bila potpuno stabilna. 😔
Ali nakon svega, cilj više nije “savršena noga”, jer to, nažalost, nije moguće, nego što manje boli, što više stabilnosti i što kvalitetniji život. 🍀
Ja sam svakako zahvalna poslije tolikih bolova koje sam godinama trpjela i na ovo malo oporavka što je tu. Kada se boriš sa nečim ovako teškim, budeš sretan i sa malim uspješnim pomacima.
Hvala vam svima na podršci i lijepim riječima. Znači. ❤️
Ayla Novak
Upali muziku kako ti ono znaš i pleši drmajući i mlatarujući se u tim kolicima da skoro i pod propada… Zaboravićeš ti odma sve te navodne ponavljajuće bolesti i tu šipku koju u biti i nemaš. Mrš stokava lažljiva drombuljo 😡👊
1 hr ago
In response CarboNora Bambucci to his Publication

No replys yet!

It seems that this publication does not yet have any comments. In order to respond to this publication from Ayla Novak, click on at the bottom under it